De eerste stappen

Naast zorg en aandacht voor u en uw omgeving, is er de zorg voor de overledene. Dit doen we in nauw overleg met u, waarbij veel kan en niks moet. Dit verzorgen of ‘afleggen’ is een belangrijk moment bij het afscheid nemen. U bepaalt zelf uw rol bij het verzorgen. Niks is goed of fout, het zijn uw keuzes die voor u goed moeten voelen. U kunt kleding uitzoeken, toekijken of meehelpen of de verzorging uit handen geven.

Na de verzorging komt de keuze voor de omhulling aan de orde. Doorgaans is dat een kist maar ook een lijkwade of mand zijn mogelijk.

Vervolgens kiest u de plek van opbaring uit. Dat kan thuis of in een uitvaartcentrum. Ik neem de mogelijkheden met u door zodat u weloverwogen besluit.

Nu uw uitvaart voorbereiden

U leidt zelf uw leven, dus waarom niet uw uitvaart. Ik kom graag met u uw wensen voor uw persoonlijke uitvaart doornemen en leg dit vast. U bent er dan zeker van dat het gaat zoals u wenst.

Meer informatie

U mag zelf uw begeleider kiezen

Waar de overledene ook is verzekerd, u bent vrij in de keuze voor uw uitvaartbegeleider. Wij zorgen voor een persoonlijke en warme invulling van de uitvaart en alles wat ervoor en erna moet worden geregeld.

Meer informatie

Omdat het anders kan

Ervaring leert hoe onontbeerlijk én troostend goede begeleiding, aandacht en deskundigheid is. Op de momenten dat je keuzes moet maken, is het belangrijk iemand naast je te hebben die luistert, begrijpt en handelt.

Meer informatie