Een blijvende herinnering

Steeds vaker wordt een afscheid vastgelegd door een professionele rouwfotograaf. Of wordt er een video-reportage gemaakt van de uitvaart. Waarom ook niet. Ook bij andere levensevenementen wordt er gezorgd voor vastlegging. Als het goed is, is het afscheid een moment waar u, ondanks alles, graag aan terug denkt. De kans is groot dat er op de dag van de uitvaart dingen langs u heen gaat. Het is fijn om op een later moment foto’s van het afscheid te bekijken, als anker van een blijvende herinnering. Ik heb contacten met uitvaartfotografen en ben u graag behulpzaam bij de keuze van een uitvaartfotograaf die bij u past.
Bij een crematie in één van de locaties van Crematoria Twente wordt een beeld- en geluidsopname van de afscheidsplechtigheid gemaakt, deze krijgt u meteen na afloop mee naar huis. Hoe troostend kan het zijn om op een voor u passend moment ‘nog een keer terug te kunnen gaan’ naar het afscheid.

Sieraden

Als u dit fijn vindt, maken we een vingerafdruk van uw dierbare. Een vingerafdruk kan een blijvende herinnering worden, bijvoorbeeld door deze op een later moment te verwerken in een sieraad. Ik laat u graag zien wat de mogelijkheden zijn.

Als uw dierbare wordt gecremeerd, zijn er diverse mogelijkheden om een gedeelte van de as te laten verwerken. Bijvoorbeeld door een glasbedel met as te laten maken of door een as-sieraad te laten ontwerpen.

De kleding van een overleden dierbare kan worden verwerkt in een kussen, knuffel of plaid. Zo worden de zachte blouse en die kleurrijke wintertrui een tastbare herinnering die troost kan bieden, zowel bij kinderen als volwassenen. Kijk gerust eens op Vergeet-me-nietjes om een idee te krijgen van de mogelijkheden.