Alleen met je hart kan je goed zien, het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar (Antoine de Saint-Exupéry).

Uitvaartwensen bij leven

Dood hoort bij het leven. Toch is praten over de dood niet iets dat we graag doen tijdens ons leven. Waarom eigenlijk niet? Is het omdat we het eng vinden of er bang voor zijn? Is het omdat het te zeer raakt? Omdat we bang zijn daardoor de dood over ons af te roepen?

We hopen allemaal dat de dood lang bij ons vandaan blijft. Maar wanneer daar aanleiding voor is, of omdat het u gewoon een rustig gevoel geeft, ga ik graag met u in gesprek over uw eigen uitvaartwensen. Dat kan op ieder moment.

Met het boekje wensen voor mijn uitvaart kunt u globaal of meer in detail uw uitvaartwensen vastleggen, zodat u zeker weet dat uw afscheid op een manier plaats vindt die bij u past. Het geeft rust en ontzorgt uw nabestaanden. Het is een garantie voor een persoonlijk afscheid. En u kunt er dan zeker van zijn dat uw afscheid gaat zoals u wenst.

Vrijblijvende afspraak kan natuurlijk ook!

Als u het prettiger vindt, kom ik graag vrijblijvend bij u langs om uw wensen voor een persoonlijke uitvaart te bespreken. Hiervoor neem ik vanzelfsprekend alle tijd. Belt u gerust naar 06-44322766

“Een tante vroeg mij tijdens haar 80e levensjaar om haar uitvaartwensen op papier te zetten. Ze was ongetrouwd, had geen kinderen en wilde in geen geval, zo zei ze letterlijk: “de familie tot last zijn als ik dood ga”. Bij een kop koffie spraken we met elkaar over de praktische zaken als ze zou overlijden. Maar ook de dood kwam aan bod. Zou er iets zijn nadat ze dood was? En zo ja, wat droomde ze daar dan over? Zou ze angst moeten hebben of juist vertrouwen? Het gesprek bracht ons dicht bij elkaar en gaf rust. Mijn tante wist dat ik na haar overlijden zou handelen zoals zij wilde. Elke paar jaar liepen we de afspraken nog eens na, mijn tante werd 91 jaar. Het waren gesprekken die ik voor geen goud had willen missen.